Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες 2017: ξεκινούν Τρίτη 6/6 – 6546 θέσεις για απόφοιτους ΕΠΑΛ


  • 6546 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
  • 5396 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να  μαζί με τους συμμαθητές τους από τα ημερήσια.
  • 298 είναι οι θέσεις σε Πανεπιστήμια, που για πρώτη φορά και με αυτό τον τρόπο (δηλ. με τα ίδια μαθήματα και χωρίς την προϋπόθεση της δημιουργίας ειδικών τμημάτων ομάδας Β΄ που ίσχυε παλαιότερα) θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν μαζί με τους συμμαθητές τους από τα ημερήσια.
  • 270 θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ θα διεκδικήσουν αποκλειστικά οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ που επέλεξαν να διαγωνιστούν για τις ειδικές επιπλέον (1%) θέσεις.


  • Επίσης 335 είναι οι θέσεις σε ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ για όσους από τους απόφοιτους του 2016 και 247 για τους απόφοιτους του 2015, που επέλεξαν να διαγωνιστούν με το 10% (χωρίς να δώσουν νέες εξετάσεις).
  • Σε αυτές θα πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός θέσεων για τις στρατιωτικές σχολές, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής κ.λπ.
  • Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι από τους 1021 μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ, οι 561 (δηλ. το 55%) επέλεξαν να διαγωνιστούν με τους μαθητές των ημερησίων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση εκτός από ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ και σε Πανεπιστήμια και σε στρατιωτικές σχολές, ενώ 460 επέλεξαν το ειδικό ποσοστό θέσεων για ΤΕΙ. Να σημειώσουμε ότι για 1η φορά δίνεται αυτή η δυνατότητα σε μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ.

Τέλος, 17.995 είναι οι απόφοιτοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ που συμμετέχουν στις φετινές .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (είτε είναι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, είτε απόφοιτοι ΓΕΛ) στις .

Πηγή : http://www.ipaideia.gr/eidiseis/panellinies-2017-ksekinoun-triti-5-6-6546-theseis-gia-apofoitous-epal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου